FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) – Romsilva au anunțat realizarea a 303,24 kilometri de noi drumuri forestiere şi a reabilitat aproape 1.936 de kilometri de astfel de obiective în fondul forestier proprietatea publică a statului.

Datele furnizate de RNP-Romsilva mai demonstrează că anul trecut, administratorul pădurilor de stat a investit peste 160 milioane de lei în construcţia şi reabilitarea de drumuri forestiere, în achiziţia de utilaje performante, lucrări de corectare a torenţilor, pepiniere silvice, centre de producţie, amenajări piscicole şi vânătoreşti, informează Agerpres.

Bugetul total alocat în 2021 pentru investiţii a fost de 172,6 milioane lei, acesta provenind din fondul de accesibilizare, fonduri proprii, alocaţii bugetare şi sume din credite externe. Din aceste fonduri au fost efectuate investiţiile în drumurile forestiere.

„De asemenea, din surse proprii ale regiei, au fost achiziţionate utilaje moderne de circa 43 milioane de lei, pentru mecanizarea lucrărilor silvice şi agricole, pentru exploatarea, transportul şi prelucrarea lemnului, dar şi pentru construcţia de drumuri forestiere sau instalaţii de irigat. În 2021 au mai fost efectuate investiţii în 34 obiective pentru corectarea torenţilor, cu o lungime totală de 61,2 kilometri, precum şi pentru reconstrucţia ecologică a şase obiective, cu o suprafaţă cumulată de 708,57 hectare”, se mai arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.