FacebookTwitterLinkedIn

Romanian Gifted School (RGS), ca instituție și brand, s-a născut în 2020. In 2011 am început inițierea de programe educaționale pentru copiii cu abilități înalte, ajutându-i să-și acceseze întregul potențial, prin educarea caracterului și predarea experiențială.

Categoria „gifted” sunt 2-4% dintre copii, cei cu un IQ de peste 130, măsurat pe toate dimensiunile: inteligență fluidă, inteligență cristalizată, viteză de procesare și memorie de lucru. O proporție de 90% dintre copiii înscriși la RGS sunt la nivel de MENSA (IQ 140=/+). Personalități Gifted sunt Albert Einstein, Pablo Picasso, Walt Disney sau Leonardo DiCaprio.

Metodologia Gifted ia în considerare profilurile rezultate din testarea inițială pentru admitere, interesele copilului, stilurile de învățare, prelucrarea infor-mației și motivația pentru învățare, limba principală de predare fiind limba engleză, iar secundară, limba română. Unii copii cu abilități înalte pot prezenta dificultățile de învățare, precum Dislexie, Discalculie, Disgrafie, Asperger, AD(H)D, care sunt descoperite în testările inițiale. Curriculumul include activități de explorare, ce presupun stimularea creativității și gândirea critică, lucru în grupuri mici sau individual.

Cum se schimbă viața copiilor din comunitatea RGS? Atunci când un mare sportiv iese în evidență, înseamnă că cineva a pus preț pe talentul și munca sa. Modul în care s-a antrenat, a mâncat, s-a odihnit, a lucrat la setarea mentală, îl propulsează cât mai sus în ierarhia mondială. Asta se întâmplă și cu cei ce ajung la noi. Își găsesc direcția, cu ajutorul oamenilor potriviți.

RGS se adresează copiilor între 3 ani și 19 ani, cele trei categorii fiind preșcolari, școlari și liceeni. Înscrierea are loc în urma unor testări prealabile ce presupun măsurarea coeficientului de inteligență cognitivă, emoțională, socială și comportamentală, urmate de generarea unui raport și al unui plan educațional.

Romanian Gifted School își propune să aducă mai multă vizibilitate în zona educațională a metodologiei Gifted, prin asocierile cu experți din domeniu, participarea la conferințe educaționale, roadshow-uri în liceele din România și inagurarea unui nou sediu, prevăzut spații de experimentare, precum circuitul apei în natură, sit sustenabil, eficiență energetică, selectarea deșeurilor menajere. Așteptăm înscrierile pentru gradiniță și ciclul primar, mai multe informații găsiți pe website-ul instituției https://giftedschool.ro/ sau la email office@giftedschool.ro.

Simona Mitrea, fondator și Director Educațional Romanian Gifted School