FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că România va cere Comisiei Europene suplimentarea fondurilor europene pentru proiecte de transport cu 500 de milioane de euro, pentru a acoperi finanţarea lucrărilor.

În vara anului 2023, Ministerul Transporturilor va consuma bugetul pe care Comisia Europeană l-a alocat pentru marile lucrări de infrastructură, iar în lipsa fondurilor suplimentare, lucrările ar trebui să continue cu bani de la bugetul de stat, a explicat ministrul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Faptul că pentru prima dată, în mod sigur, de când am devenit membri în Uniunea Europeană, pe domeniul transporturilor se vor termina toate sumele alocate mai repede. Din proiecţiile pe care le avem noi, se vor termina aceste sume undeva la jumătatea anului viitor, ceea ce va însemna ca ultimele şase luni, cel puţin pe POIM, Programul Operaţional Infrastructură Mare, primele şase luni să rămâna descoperite. Tocmai de aceea, am depus o cerere la Comisie să ni se mărească suma cu aproape 500 de milioane de euro, astfel încât să putem să asigurăm şi ultimele şase luni ca finanţare”, conform RRA.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a transmis un avertisment pentru conducerea companiei Metrorex, după ce în ultima săptămână, pe cea mai aglomerată magistrală din Bucureşti au fost probleme tehnice.