FacebookTwitterLinkedIn

Anul trecut, producția de carne de pasăre a României a crescut cu 5,5%, comparativ cu anul 2022, aceasta totalizând 539.867 tone, arată datele Institutului Național de Statistică.

Anul trecut, au fost sacrificate 321,8 milioane de păsări, în creștere față de cele 310,4 milioane consemnate în 2022. Privind către producția de carne de ovine și caprine, și aceasta a înregistrat un avans, de la 62.413 tone în 2022, la 89.079 tone carcasă în 2023, iar numărul animalelor sacrificate a crescut de la 6,27 milioane capete în 2022, la peste 7,66 milioane în 2023.

În ceea ce privește producția de carne de bovine, aceasta a totalizat anul trecut 82.268 tone, în scădere ușoară, cu 0,4%, față de 2022, când a fost raportată o cantitate de 82.640 tone.

Numărul bovinelor sacrificate a ajuns la 507.000 capete în 2023, față de 615.000 în aceeași perioadă din 2022.

Conform statisticilor INS, producția de carne de porc s-a diminuat cu aproape 4%, de la 334.975 tone carcasă în 2022, la 331.022 tone anul trecut.

În perioada analizată au fost sacrificați 3,74 milioane de porci, în scădere față de 2022, când s-au raportat 3,69 milioane de capete.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania