FacebookTwitterLinkedIn

Norofert, companie listată la BVB pe piața AeRO, a finalizat prima etapă a noului laborator de cercetare și multiplicare a microorganismelor destinate agriculturii, în urma unei investiții de 3 milioane lei.

Acest laborator, situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeștii de Pădure, reprezintă un pas important în dezvoltarea sustenabilă a agriculturii în România. Capacitatea sa nu se limitează doar la producerea materiilor prime necesare fabricii, ci și la comercializarea tulpinilor de microorganisme în formă lichidă sau solidă, adaptate cerințelor piețelor locale și internaționale.

„Laboratorul de cercetare și multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generație și permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea și dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creștere pe termen mediu și lung, cel mai puternic diferențiator într-o piață europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiția în laborator este și adresabilitatea sa internațională”, spune Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert.

Produsele rezultate din activitatea acestui laborator sunt concepute pentru a răspunde nevoilor diverse ale comunității agricole, oferind soluții inovatoare și sustenabile atât pentru agricultura convențională, cât și pentru cea ecologică. Planurile de viitor includ extinderea proiectului, urmând ca etapa a doua să înceapă spre finalul anului 2024, cu o valoare totală a investiției estimată la peste 6 milioane lei.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.