FacebookTwitterLinkedIn

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la turneul final EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul meci din grupa I a preliminariilor. Golurile României au fost marcate de George Puşcaş (minutul 10) şi Ianis Hagi (minutul 63). Israelul a deschis scorul în minutul 2, prin Eran Zahavi.

Prin această victorie, România a devenit liderul grupei cu 19 puncte, asigurându-și calificarea înaintea ultimei runde. Pe locul secund, care asigură calificarea la Campionatul European din Germania, se află Elveţia care a remizat acasă cu Kosovo, scor 1-1.

Antrenorul Edward Iordănescu (45 de ani) și-a îndeplinit obiectivul, calificarea naționalei la Campionatul European din Germania. România se califică după opt ani la un campionat european.

Edward Iordănescu: „Este o bucurie fără marigini şi mândrie mare, băieţiii sunt imbatabili şi aşa vreau să rămână. Au fost păreri, critici, multe nedreptăţi, mulţumesc familiei, părinţilor mei, fraţilor mei, celor care au fost mai sceptici….dar şi federaţiei şi preşedintelui care mi-au dat credit total. Şi Lui Dumnezeu, că a fost mereu alăturii de mine.

Puşcaş munceşte, eu îi salut pe toţi din această campanie, îi felicităm şi suntem mâmdri de ei. Sunt mândri de ei. Suntem neînvinşi, echipa a ţinut steagul sus pentru România.”

În ultimul meci al preliminariilor, tricolorii vor juca marţi, 21 noiembrie, pe Arena Naţională, cu Elveţia (ora 21:45).