FacebookTwitterLinkedIn

Rolls-Royce a prezentat, la ediția din acest an a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, unul dintre cele trei exemplare Boat Tail care vor fi fabricate.

Probabil că nu există loc mai bun pentru prezentarea unui Rolls-Royce Boat Tail decât pe malul lacului Como, în grădinile de la Villa d’Este, cu ocazia celebrului Concorso d’Eleganza. Nuanța unică de alb perlat în care este vopsită mașina și silueta ei sculpturală o fac să pară una dintre operele de artă din grădină.

Valorând 28 de milioane de dolari, Boat Tail este una dintre minunile moderne create de mâna omului. La propriu. Automobilul lung de aproape șase metri este în întregime fabricat manual. Panourile caroseriei sunt confecționate din foi de aluminiu, imitând linia iahturilor de curse de la începutul secolului al XX-lea.

Veritabilă capodoperă a eleganței, sofisticării și atenției la detaliu, automobilul de față este unul dintre cele trei exemplare Boat Tail care vor fi fabricate. Proprietarul său, potrivit comunicatului de presă furnizat de Rolls-Royce, „este un om de afaceri care activează în industria perlelor. Cu gusturi cosmopolite și o educație aleasă, clientul este un patron al artelor care are o colecție remarcabilă de mașini clasice și moderne, găzduită într-un muzeu privat.”

Clientul le-a prezentat designerilor de la Rolls-Royce Coachbuild patru perle din colecția personală, care au servit drept inspirație pentru culoarea exteriorului, una dintre cele mai complexe nuanțe create de divizia de personalizare RR.

Baza culorii este un amestec de alb perlat și roz pastel, căreia fulgii de mică alb și bronz îi dau o tentă unică de sidef, care se schimbă subtil în funcție de lumină.

Capota este vopsită într-o nuanță contrastantă de coniac, creată special pentru acest Boat Tail, care conține fulgi fini, aurii și bronz, de mică din aluminiu, peste care a fost adăugat un lac transparent care dă profunzime culorii.

În partea frontală, grila Pantheon este „sculptată” dintr-un singur bloc de aluminiu, iar simbolul mărcii, statueta Spirit of Ecstasy, este din aur roz.

La Boat Tail, noțiunea de „punte spate” nu se referă la ansamblul format din ax, roți și suspensii. Fiindcă e vorba despre un automobil care încorporează elemente specifice iahturilor, partea din spate, cu ușile-fluture dincolo de care se află toate cele necesare unui picnic aristocratic, imită aspectul punții unei ambarcațiuni. Așadar, puntea spate este acoperită în furnir de nuc regal, încastrat în benzi metalice placate cu aur roz în finisaj satinat.

Privită de sus, spectaculoasa limuzină afișează un echilibru armonios între aspectul satinat al capotei și textura tactilă a lemnului de pe puntea spate, în contrast cu finisajele ultralucioase ale părții frontale și lateralelor.

Interiorul reproduce nuanțele exteriorului: pielea în coniac și alb perlat a scaunelor, se asortează perfect cu furnirul de nuc regal. Tunelul transmisiei este îmbrăcat în același furnir cu benzi placate cu aur roz, având un aspect asemănător cu cel al punții spate.

Un alt element de unicitate al limuzinei este ceasul de pe bord, confecționat dintr-o bucată de sidef aleasă de client din propria colecție. Același material este folosit pentru butoanele comenzilor și pentru ramele indicatoarelor de bord.

„Construcția manuală a unui automobil permite abordarea și soluționarea unor provocări inaccesibile procesului industrial de fabricație”, spune Alex Innes, Head of Coachbuild Design. „Acest Boat Tail unic spune povestea a două lumi: un automobil modern, cu design contemporan, fabricat prin tehnici tradiționale, verificate și confirmate în timp.”