FacebookTwitterLinkedIn

Adaptat nevoilor industriei grafice, specialiștilor și clienților, expoziția Print & Sign s-a dovedit a fi un real succes încă de la prima sa ediție din 2002, reușind să aducă împreună întregul lanț de distribuție a produsului tipărit: furnizori de materiale, echipamente și soluții inovative, producători și clienți finali.

Din 2014, expoziția Print & Sign a devenit cel mai important eveniment din industria de imprimare din Europa de Sud-Est care se desfășoară la București. Iar în anul 2022, expoziția a ajuns cu succes la a 16-a ediție, reunind peste 500 de branduri, peste 500 de echipamente live, inovații tehnologice, firme de top din industrie în calitate de expozanți și speakeri de top.

Expoziția Print & Sign a avut loc în 2022 la Romexpo în perioada 4-7 octombrie. Timp de 4 zile, furnizorii de materiale și echipamente, producătorii de produse tipografice și utilizatorii finali au posibilitatea de a lua legătura cu noile tehnologii, soluții tehnice și aplicații practice utilizate în industrie și de a încheia colaborări de succes pentru viitor.

Scopul principal al expoziției este acela de a evidenția evoluția industriei grafice românești, considerată una dintre cele mai inovative din Europa. Un jucător important în imaginea domeniului tipografic din România este Roel – liderul pe piața de echipamente, soluții și servicii din domeniul tehnologiei imprimării care a fost prezent în calitate de expozant la ediția Print & Sign din 2022.

Pentru acest târg, Roel a ieșit în față cu mai multe echipamente specializate pe care clienții le pot utiliza pentru a-și atinge scopurile finale din cadrul planurilor de afaceri. Cu toate acestea, reflectoarele au căzut asupra unui echipament de finisare inovativ – Clutter plotterul DGI-330 EVO.

Echipamentul de finisare prezentat în cadrul expoziției poate deveni rapid o alegere populară datorită caracteristicilor sale speciale. Este ideal pentru finisarea etichetelor și ambalajelor în tiraje mici și medii într-un mod eficient, rapid și automat. Tehnologia de la baza plotterului permite schimbarea automată a cuțitelor și a setărilor de producție prin scanarea codurilor QR imprimate anterior procesului de tăiere. Prin urmare, echipamentul de finisare poate fi ușor operat de o singură persoană, fără intervenție manuală, iar întregul proces nu durează mai mult de 5 secunde.

În plus, plotterul este dotat cu un sistem de tăiere cu 3 capete de kiss cutting, fiind compatibil cu role de până la 340 milimetri în lățime și operând la viteze liniare de până la 120 de metri pe minut.

Un alt motiv pentru care Clutter plotterul DGI-330 EVO prezentat de Roel este echipamentul ideal de finisare din ziua de astăzi se rezumă la diferențele față de alte sisteme de tăiere digitale cu laser:

  • Cost de achiziție foarte avantajos, cu randament maxim față de echipamentele asemănătoare;
  • Sustenabilitate. Clutter plotterul DGI-330 EVO are consum foarte mic de energie atunci când este utilizat chiar și pentru volume mai mari de producție și finisare. Echipamentul are o construcție foarte compactă și, prin urmare, o amprentă foarte mică la sol;
  • Nu necesită sisteme de răcire, așa cum prezintă toate celelalte echipamente de tăiere digitală cu laser;
  • Simplitate de utilizare;
  • Timp foarte scurt de reglare și calibrare;
  • Gamă foarte mare de materiale care poate fi pre-ștanțată în rolă.

Alte avantaje oferite de Cutter plotterul DGI-330 SVO provin din sistemul cu ajutorul căruia funcționează la potențial maxim: 

  • 7 servomotoare;
  • construcție robustă pentru reducerea vibrațiilor în timpul operării;
  • presiune de tăiere stabilă, fără a fi necesară recalibrarea la fiecare setare diferită pentru același tip de material decupat;
  • posibilitatea schimbării automate a formei conturului de tăiere pe baza citirii codurilor QR imprimate anterior procesului de tăiere.

Roel este lider în industria de imprimare din România, oferind produse și soluții unice care țin pasul cu tendințele ascendente ale pieței și cu nevoile unice ale clienților. Cutter plotterul DGI-330 SVO, precum și alte echipamente de imprimare, tăiere și finisare pot fi regăsite în portofoliul companiei Roel, imprimante industriale și soluții.