FacebookTwitterLinkedIn

Cele două clădiri de birouri vor avea o suprafață totală închiriabilă de 31.524 metri pătrați (London – 21.347 metri pătrați, Oslo – 10.177 metri pătrați). Ambele clădiri vor dispune de aproape 700 de locuri de parcare pe două niveluri subterane pe o suprafață de aproximativ 23.000 metri pătrați. Clădirea Oslo va avea un regim de 6 etaje (5 funcționale și un etaj tehnic), cu suprafețe închiriabile pe etaj variind între 1.070 și 2.020 mp, în timp ce London va avea 15 etaje și este prevăzută cu un sky bar la ultimul etaj care poate fi folosit inclusiv pentru organizarea evenimentelor corporate. Spațiile închiriabile variază între 909 și 2.020 metri pătrați pe etaj.

Raportul dintre suprafața închiriabilă și suprafața netă închiriabilă (cunoscut ca add-on factor) este de doar 5%, cel mai mic nivel din piața locală. Spațiile închiriabile vor avea forme dreptunghiulare pentru flexibilitate maximă și pentru neutralizarea zonelor neutilizate. În plus, clădirile sunt înscrise în procesul de obținere a certificării BREEAM Excellent. Oslo și London vor fi prevăzute cu tavan acustic, înălțimea spațiilor de birouri de 3 metri (peste media pieței), restaurant, terasă exterioară, zone de retail și sală de conferințe. Cu o arhitectură în linie cu ultimele tendințe din sectorul office, zonele de intrare vor fi complet transparente, cu o înalțime de aproape 8 metri și lobby-uri de tip lounge.

“Continuăm construcția orașului Sema Parc, un spațiu gândit ca un mix de funcțiuni, care reunește segmentul office, rezidențial și retail, la care se adaugă zone destinate petrecerii timpului liber sau activităților culturale. Considerăm că zona de Centru-Vest a Capitalei reprezintă noul pol de dezvoltare imobiliară și ne bucurăm să construim birouri de clasă A în cea mai efervescentă zonă a Bucureștiului. Clădirile London și Oslo fac parte din master planul gândit pentru întregul ansamblu Sema Parc despre care sperăm că va deveni pentru București un proiect similar cu ceea ce reprezintă Canary Wharf sau Potsdamer Platz pentru Londra și Berlin”, afirmă Sorin Vișoianu, CEO River Development.

Antreprenorul general contractat să realizeze lucrările este compania de construcții Consola Group, iar project managementul va fi asigurat de Vitalis Consulting. Conceptul și proiectul inițial al celor două clădiri a fost realizat de Westfourth Architecture, iar actualizarea proiectului a fost făcută de M3D Cinetic.

Clădirile Oslo și London fac parte din master planul Sema Parc, un proiect mixed-use care se ridică la un total de aproximativ 964.800 metri pătrați construiţi. Cea mai mare pondere o reprezintă segmentul de birouri cu 54% din totalul construit (526.800 metri pătrați), fiind urmat de segmentul rezidenţial cu 32% (305.200 metri pătrați). Spaţiile comerciale şi destinate recreeri vor ocupa un procent de 10% din totalul construit (93.500 metri pătrați), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 metri pătrați).

Stația de metrou Petrache Poenaru este situată chiar la intrarea în clădiri, iar accesul poate fi făcut ușor și cu autobuzul sau tramvaiul. Complexul Sema Parc se află la 8 minute de Piața Victoriei, 13 minute cu mașina de Piața Unirii și are în imediata apropiere Pasajul Basarab, un alt nod care conectează rute importante din Capitală. Viitorii chiriași vor avea acces și la facilitățile disponibile deja în cadrul Sema Parc, precum supermarket și alte formate restrânse de retail, food truck, restaurante, dar și oportunități de petrecere a timpului de după orele de program, precum academie de dans, cursuri de escaladă sau tenis de masă.

În ultimii doi ani, River Development a început un proces de reconversie și reamenajare a unor clădiri existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de peste 38.000 mp. Primele două clădiri (Bruxelles și Paris) au fost deja finalizate, cea de-a treia (Berlin) urmând a fi livrată în T3 2019.

Citește și: Forbes Best Offices Hubs 2019