FacebookTwitterLinkedIn

Revolut a dat startul ofertei Pay Later, prin care clienții pot face plăți în rate, și apreciază că potențialul de piață al acestui tip de produse este de 680 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani. Lansarea acestui produs a avut loc în Irlanda, urmând ca Plonia și România să fie următoarele piețe care vor beneficia de noul serviciu oferit de fintech-ul britanic.

”Acest sistem îi încurajează pe clienți să plătească în termen de două luni, mai degrabă decât să apeleze la descoperiri de cont și carduri de credit care nu pun același accent pe rambursarea rapidă a sumei împrumutate”, a declarat Joe Heneghan, CEO Revolut Europa.

Potențialul de piață al produselor Buy Now Pay Later (Cumperi acum, plătești mai târziu) este unul important, apreciindu-se că acest segment va ajunge la valoarea de 680 miliarde de lire sterline, în următorii cinci ani, în Europa, apreciază Revolut.

Pay Later este un produs financiar care le permite clienților să achite în trei rate achiziții de până la 499 euro, atât online, cât și în magazine și să facă plăți anticipate fără a fi taxați suplimentar.

Produsul le permite clienților să împartă costul achizițiilor în trei rate lunare, din care prima se achită la efectuarea cumpărăturilor. Revolut va percepe și o dobândă de 1,65% pentru o achiziție, repartizată în mod egal între cele două rate finale și se achită împreună cu acestea.

Pay Later este integrat în aplicația Revolut și poate fi activat imediat din aplicație.

Pentru a beneficia de acest produs, clienții trebuie să fie eligibili. Eligibilitatea clienților pentru a accesa Revolut Pay Later va fi verificată prin Open Banking, prin conectarea la conturile bancare indicate de clienți, iar evaluarea unui client Revolut pentru a aplica la acest produs se realizează pe baza subscripției.

Limita maximă de credit este de 499 euro, dar fiecare client va avea propria sa limită personalizată, în funcție de rezultatul evaluării creditului, realizată de către aplicația financiară.

Revolut are peste 18 milioane de clienți la nivel global, dintre care 1,9 milioane în România.