FacebookTwitterLinkedIn

Conform Bursei de Valori București, retailerul online Elefant a renunţat la perfectarea tranzacţiei prin care Evolution Prest Systems SRL, unde Mihai Ispas Pătraşcu, fondator şi CEO al evoMAG este acționar majoritar, urma să dobândească un pachet de acţiuni reprezentând 68,4% din capitalul social al Elefant.

„În continuare, acționarii Elefant Online S.A. vor asigura suportul necesar pentru derularea în mod optim a activității comerciale din cadrul societății”, se arată în documentul BVB.

În luna mai, reprezentanții Elefant.ro anunțau schimbări majore în acționariatul companiei.

„EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, devine acționar majoritar la Elefant Online SA, după preluarea participației deținute de Fribourg Investments”,  spuneau aceștia într-un comunicat de presă.

Deși, valoarea și structura tranzacției nu au fost făcute publice, la acel moment, se anunța însă cum va arăta noua structură de acționariat. Și anume, EvoMag: 69%, Axxess Capital: 28%, acțiuni deținute de Elefant în nume propriu: 3%.

EvoMag a încheiat anul 2022 cu afaceri de 36 de milioane de euro, iar pentru 2023 estimează un avans de 5-10%. Totodată, compania a bugetat investiții de 500.000 de euro în 2023, de 2,5 ori mai mari față de anul trecut.