FacebookTwitterLinkedIn

Farmaceutica Remedia, cu activităţi în distribuţia de medicamente pentru farmacii, clinici şi spitale private și de stat, a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 5,8 milioane de lei la nivel consolidat, în creştere cu 24,2% faţă de perioada similară din 2022.

Veniturile companiei au însumat 424 milioane de lei, cu 8,6% peste nivelul de la septembrie 2022, respectiv 390 milioane de lei, se arată în raportul trimis către Bursă. Și cheltuielile companiei s-au majorat între timp, cu 8,4%, ajungând la 417,2 milioane de lei față de 384,8 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

În luna februarie 2023, Farmaceutica Remedia a vândut o licență farmaceutică aferentă farmaciei Remedia Aviației din București. În martie, a finalizat o operațiune de răscumpărare de acțiuni, reprezentând 3% din capitalul social. Suma totală plătită de Farmaceutica Remedia a fost de 2,14 milioane de lei. Iar în luna iulie a acestui an, divizia de logistică a companiei a închis depozitul logistic din Craiova, “pentru a îmbunătăți rentabilitatea zonei, prin reducerea de costuri”.

Compania deține și 22 de farmacii proprii, în întreaga țară, precum și un departament de roboți pentru depozitarea și eliberarea medicamentelor din farmacii, în parteneriat cu Becton Dickinson.

81,4% din capitalul social al grupului este controlat de Valentin-Norbert Ţăruş, restul revenind altor acţionari.