FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova Andrei Spînu a anunțat că Republica Moldova îşi închide spaţiul aerian. Decizia a fost adoptată după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

„Ţinând cont de situaţia din regiune, CSS a recomandat închiderea spaţiului aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă va executa recomandarea, spaţiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a anunţat, potrivit agora.md, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu.

Anterior, Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunţat stare de urgenţă. „Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgenţă”, a anunţat Maia Sandu.

„Solicit cetăţenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau şedere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise şi funcţionează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat azi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a adăugat Sandu.