FacebookTwitterLinkedIn

Florin Cîțu, fostul premier și actualul președinte al Senatului, a solicitat joi verificarea companiilor cu acționariat rus de către Ministerul Finanțelor, în contextul invaziei lansate de Rusia asupra Ucrainei.

România consideră necesar și a condamnat ferm acțiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea președintelui României, Klaus Iohannis. Ne exprimăm solidaritatea față de Ucraina. Rusia trebuie să suporte consecințele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale“, a declarat Florin Cîțu.

Scopul acestor verificări este de a determina dacă există persoane aflate pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, precum și dacă aceste companii sunt beneficiare ale ajutorului de stat . Concomitent, Florin Cîțu a cerut inclusiv o analiză privind prezența României în câteva bănci internaționale rusești.

România, Ministerul Finanțelor trebuie să facă o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acționari sunt pe lista celor sancționați și să se ia măsurile necesare. În același timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista de sancțiuni“, a adăugat Cîțu.