FacebookTwitterLinkedIn

Refugiaţii din Ucraina se pot deplasa gratuit cu trenurile CFR Călători, a anunţat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Sorin Grindeanu: „S-au suplimentat toate garniturile de tren. Dinspre Suceava vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane în plus, oamenii circulă gratuit în România şi vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente, pe care cu toţii ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina. (…)

Pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur sunt 10 -12 vagoane pe zi, pe Sighet – Bucureşti avem unul-două vagoane pe zi care se adaugă şi, de asemenea, pe toate celelalte rute, de exemplu Iaşi, Suceava, Timişoara, circa două vagoane pe zi s-au adăugat la garniturile deja existente.

Pe Chişinău, în acest moment, noi facem acest transport gratuit cu CFR”, conform RRA.

Ministrul Transporturilor a declarat că traficul cu mărfuri a crescut în portul Constanţa, în jur de 6.000 – 7.000 de containere în plus pe zi, pentru că transporturile comerciale în porturile ucrainene de la Marea Neagră vin acum spre Constanţa.