FacebookTwitterLinkedIn

În primul său discurs despre Starea Uniunii în faţa Congresului, Joe Biden a declarat că limitarea preţurilor este „prioritatea sa principală” şi a precizat că planul său va reduce nu doar inflaţia ridicată, ci şi deficitul public.

Președintele SUA a promis marţi un plan de combatere a inflaţiei prin „reducerea costurilor, nu a salariilor”.

El a enumerat mai multe măsuri pentru a obţine reducerea inflaţiei, care este în creştere vertiginoasă, de 7,5% conform ultimelor date, şi a vorbit despre reducerea diferitelor costuri, începând cu cele pentru medicamente, energie şi cheltuieli familiale, cum ar fi cele pentru îngrijirea copiilor, conform Agerpres.

De asemenea, el a dat asigurări că, potrivit planului său, nimeni care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an nu va plăti impozite mai mari. „Nimeni!”, a subliniat el.

Administraţia sa a lansat o nouă iniţiativă care le va permite americanilor să se testeze pentru COVID-19 la o farmacie şi să primească imediat medicamente gratuite în cazul în care testul este pozitiv.

Joe Biden a apărat dreptul femeilor de a alege, în faţa unui „atac fără precedent” la adresa avortului în această ţară, recunoscut în 1973 prin hotărârea Curţii Supreme:

„Promovarea libertăţii şi a justiţiei necesită, de asemenea, protejarea drepturilor femeilor”.