FacebookTwitterLinkedIn

Platforma Reddit anunţă că blochează link-urile care trimit către site-urile instituţiilor de presă de stat din Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

Este una dintre cele mai aspre măsuri adoptate vreodată de o reţea socială împotriva dezinformărilor din Rusia. De asemenea, Reddit blochează orice reclamă care îşi are originea în Rusia sau vizează Rusia, potrivit news.ro.

Noile măsuri sunt luate drept sprijin pentru Ucraina şi fac parte dintr-un efort mai larg de combatere a informaţiilor false. Deși platforma nu va elimina complet materialele provenite din partea instrumentelor de manipulare ale Rusiei, măsurile vor limita limita capacitatea de răspândire a informaţiilor false vehiculate de acestea.

Recent, Facebook a interzis difuzarea reclamelor sau generarea de bani pe platformă de către mass-media de stat din Rusia.

Twitter a restricţionat serviciul său pentru unii utilizatori din Rusia, iar Youtube a suspendat posibilitatea canalelor ruseşti de a obţine venituri pe platforma sa.