Reconfigurarea lanțurilor logistice, ca efect al războiului din Ucraina, a generat rezultate financiare semestriale peste așteptări furnizorului de servicii logistice integrate TTS, care a raportat o creștere cu 46,9% a cifrei de afaceri, la 402,4 milioane de lei, și cu 124,5% a profitului net, la 61,3 milioane de lei.
Piața serviciilor de transport fluvial pe Dunăre și piața serviciilor de operare portuară în Constanța au fost puternic influențate de efectele războiului din Ucraina, mai ales în trimestrul al doilea al anului.
”Principala consecință a reconfigurării fluxurilor de mărfuri transportate pe Dunăre și a celor operate în portul Constanța, a fost creșterea masivă a cererii de servicii pe aceste piețe. În condițiile unei oferte de servicii limitată de capacitățile fizice de transport și de operare disponibile, creșterea cererii a condus la o creștere generală a tarifelor practicate în piață”, a anunțat compania.
Totodată, compania a accelerat ritmul investițiilor în extinderea capacității flotei și a alocat 8 milioane de euro pentru modernizări și recertificări de nave. Compania a achiziționat și 8 barje cu o capacitate cumulată de 13.600 tone.
Din punct de vedere operațional, grupul TTS a transportat în primele șase luni 7,68 milioane tone de mărfuri, în creștere cu 4,38%.
Grupul TTS este format din 16 companii, 11 înregistrate în România, 3 înregistrate în Ungaria și câte una în Republica Moldova și Austria, și operează pe întregul curs navigabil al Dunării, de la Kelheim până la Constanța și până la Ismail/Reni în Ucraina.
Grupul TTS deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, cu o capacitate de aproape 800.000 tone, 8 macarale plutitoare, precum și terminale portuare în Constanța și în 7 porturi fluviale dunărene din România și Ungaria.