FacebookTwitterLinkedIn

Eurohold Bulgaria AD a raportat rezultate record în primul semestru, susținute în principal de vânzarea de electricitate și asigurări. Veniturile totale ale grupului au crescut de aproape patru ori, la 1,62 miliarde de euro, în timp ce EBITDA avansat de peste 14 ori, la 86 milioane de euro.

”Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care operează sub marca Electrohold, a contribuit cel mai mult la rezultatele bune. Aceasta a acumulat mai mult de jumătate din veniturile totale și peste 70% din profitul holdingului înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, înainte de a calcula rezultatele societății-mamă și eliminările intragroup”, a anunțat compania.  

Afacerile din domeniul energiei au generat venituri de 839 milioane de euro, iar volumul primelor în asigurări a crescut cu 73%, până la 452,8 milioane de euro.

Veniturile brute ale Eurohold din operațiunile de asigurare aproape s-au dublat, la 777,8 milioane de euro, iar profitul net aferent acestei activități a ajuns la aproximativ 25,4 milioane de euro.

”Modelul de afaceri pe care l-am proiectat și care se bazează pe doi piloni principali – energie și asigurări – își arată punctele forte exact în cele mai dificile perioade. Rezultatele semestriale solide ne fac să fim încrezători că putem obține performanțe operaționale bune chiar și în cazul unei evoluții economice nefavorabile în lunile următoare”, a spus Kiril Boshov, președintele Consiliului de Administrație al Eurohold.    

Eurohold a renunțat complet și difinitiv la activitățile din domeniul auto și de leasing.