FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească Quartz Matrix a dezvoltat un soft care reduce consumul de energie al companiilor cu 11%. Compania a câștigat un premiu internațional într-o competiție cu peste 8.100 de firme din peste 80 de țări și a fost singura firmă românească înscrisă în concurs.

Produsul dezvoltat de companie este platforma QLeap, o soluție IT prin care companiile își pot reduce consumul de energie, respectiv costurile, cu până la 11%.

Platforma QLeap colectează, conectează și interpretează date și informații din diverse surse industriale într-un singur punct.

,,QLeap oferă interconectivitate cu alte softuri și o unificare a tuturor aplicațiilor necesare producției într-o singură platformă, eliminând necesitatea altor aplicații soft care să monitorizeze și să capteze date de la senzori”, spune Mihai Suchar, directorul general al Quartz Matrix.

Quartz Matrix intenționează să se extindă pe plan internațional, printr-o rețea de parteneri, începând cu luna martie a anului următor.

Quartz Matrix este prezentă de 28 de ani pe piața din România, cu peste 3.500 de proiecte implementate în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, securitate la incendiu, dezvoltare software și mentenanță.