FacebookTwitterLinkedIn

Compania de tehnologie și inovație Qualitance, fondată în România, va fi preluată de firma de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie Alten. Tranzacția se va încheia până la finalul anului, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de aprobare de către Consiliul Concurenței.

 “După 15 ani de transformări succesive și creștere continuă, următorul pas firesc în evoluția Qualitance este să aibă alături forța grupului internațional Alten pentru a putea deservi cu și mai multă agilitate nevoile de transformare digitală ale organizațiilor la scară internațională”, spune Radu Constantinescu, CEO și cofondator al Qualitance.

Prin această achiziție, ALTEN Group își va consolida prezența în România și va crește capacitatea de a accesa proiecte și clienți noi din Europa Centrală și de Est.

Qualitance are 220 de angajați care creează produse și business-uri digitale pentru organizații mari și startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și strategie de produs.

Firma este activă în Europa, America de Nord și Australia și are clienți precum News Corp, Virgin, Ikea sau Johnson & Johnson. În România, Qualitance a prestat servicii pentru BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și OMV Petrom.

Alten a fost înființat în 1988 în Franța și are peste 45.000 de angajați, dintre care 90% sunt ingineri. Firma are în România peste 1.000 de salariați în două firme, Alten SI-Techno România și Alten Delivery Center.

Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pentru clineți din aeronautică, apărare, securitate, industria auto, energie, financiar, retail, și telecomunicații etc. Alten a avut anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 2,9 miliarde de euro.