FacebookTwitterLinkedIn

BRD a realizat anul trecut un profit net de 1,33 miliarde de lei, în scădere ușoară față de nivelul de 1,31 miliarde de lei din 2021. Banca nu va acorda dividend din profitul din 2022, pentru a avea suficiente fonduri pentru creditare.

”Consiliul de Administrație al BRD a decis că acordarea de dividende din profitul anului 2022 nu va fi propusă pentru aprobare Adunării Generale a Acționarilor. Această hotărâre este in concordanță cu recomandările de prudență ale Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială și ale Băncii Naționale a României.

Veniturile anuale ale Grupului BRD au crescut anul trecut cu 11,7%, la 3,45 miliarde de lei

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 13,7%, iar cele din comisioane au avansat cu 1,4%.

”Celelalte venituri au înregistrat o evoluție pozitivă datorită avântului puternic al activităților de piețe financiare”, a anunțat banca.

BRD a acordat anul trecut credite de aproape 7,5 miliarde de lei persoanelor fizice, în timp ce portofoliul de firme a crescut cu 26% față de sfârșitul anului 2021, avans la care a contribuit și participarea băncii în programul de stat IMM Invest.

Din totalul finanțărilor, banca a acordat credite de 1,1 miliarde de lei pentru proiecte care vizează ”tranziția către sustenabilitate”.

Rentabilitatea capitalurilor proprii s-a plasat anul trecut la 15,9%, față de 13,4% în 2021.