FacebookTwitterLinkedIn

Luna viitoare, producătorul tulcean de panificație și patiserie congelată Lidas va deschide, la Cataloi, una dintre cele mai mari fabrici de patiserie congelată din sud-estul Europei.

Investiția se ridică la aproximativ 46 milioane de euro, din care jumătate reprezintă ajutor de stat.

Fabrica de la Cataloi va avea o suprafață de 170.000 mp și o capacitate de producție de 3 tone pe oră de produse de panificație, respectiv o tonă de produse de patiserie pe oră. De asemenea, depozitul pentru produse finite congelate va avea o capacitate de 11.000 de paleți.

Pentru acest proiect, compania are nevoie de 200 de angajați, pentru care a început deja procesul de recrutare.

„Angajăm și dezvoltăm echipe, de la producție, livrare, până la poziții administrative și manageriale. Nu ai experiență de lucru? Noi te ajutăm să înveți”, se arată într-un anunț al companiei postat pe pagina de Facebook Lidas.

Producătorul de panificație și patiserie tulcean mai deține o fabrică de panificație la Mineri. Aceasta are o suprafață de producție de peste 10.000 de metri pătrați și o producție anuala de aproape 10.000 tone. Portofoliul Lidas mai cuprinde o moară, depozite, dar și o rețea proprie de magazine.

Compania a fost înființată în anul 1993 de Elena Anastase. În 2021, producătorul a raportat o cifră de afaceri de 86,6 milioane lei, în creștere ușoară față de cifra din 2020, de 77 milioane de lei.