FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul român de polistiren și mortare uscate VeroTherm intenționează să deschidă primul său centru logistic din afara țării, în Marea Britanie, în urma unei investiții de 250.000 de euro în amenajarea spațiului. Compania înființată de Vicențiu Mocanu, cu fabrică la Râmnicu Vâlcea, își extinde astfel operațiunile pe piețele externe. 

Noul centru logistic va fi amenajat în Londra, în zona stadionului Wembley și va funcționa ca punct de vânzare și livrare a produselor VeroTherm. Proiectul este realizat în parteneriat cu firma Essential Green Solutions Limited, coordonată de oamenii de afaceri Oves Jasat și Ionel Giuran.

„Urmărim cu atenție industria în care activăm și în acest moment în Marea Britanie sunt oferite o serie de facilități celor care își anvelopează locuințele în vederea creșterii eficienței energetice și reducerii emisiilor de CO2. Pe fondul unei cereri crescute pe această piață, dar și a puterii de cumpărare, oferim un avantaj competitiv, atât din punct de vedere al prețurilor, cât și al calității și capacității de livrare”, a declarat Vicențiu Mocanu, General Manager VeroTherm. 

Spațiul va fi funcțional la începutul anului viitor, și va oferi exclusiv produse marca VeroTherm, precum diferite tipuri de polistiren, adezivi, plăci de armare, dibluri, profile de aluminiu, amorse, vopsea structurată și lavabilă, precum și alte accesorii. 

Pentru anul 2024, VeroTherm a bugetat o investiție de aproximativ 15 milioane de euro,  investiție care va fi direcționată pentru finalizarea și punerea în funcțiune a fabricilor de lângă București.

Fabrica din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producţie de 750.000 de metri cubi de polistiren şi de 100.000 de tone de mortare uscate pe an. VeroTherm își va dubla capacitatea de producție odată cu deschiderea fabricilor de lângă București, preconizată pentru finalul lui 2024.

Compania deține afaceri și pe segmentul rezidențial, prin proiectul VeroTherm Villas din Craiova, o investiție ce atinge valoarea de 40 de milioane de euro.