FacebookTwitterLinkedIn

HEINEKEN România va înceta activitatea de producție a fabricii din Constanța în septembrie anul viitor.

Reprezentanții producătorului de bere HEINEKEN România au anunțat că până în luna septembrie 2023, compania va sista activitatea de producție în fabrica de la Constanța. Motivul? În ultimii ani, fabrica a funcționat sub capacitate.

„Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung. Așadar, HEINEKEN România va transfera, în timp, elemente ale capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni. Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susține ambiția de creștere și dezvoltare durabilă, păstrând o prezență puternică pe piața românească și în comunitățile în care activăm. Cunoaștem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noștri din Constanța, ale căror muncă și dăruire le respectăm și le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim în mod corespunzător pe durata acestei tranziții”, au menționat într-un comunicat de presă oficialii companiei.

Compania producătoare de bere HEINEKEN are cea mai extinsă prezență din lume. Recunoscut pentru brandul Heineken®, grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de țări și deține un număr de  peste 80.000 de angajați.

Pe plan local, grupul deține patru fabrici în Constanța, Craiova, Ungheni și Miercurea Ciuc și are peste 1.100 de angajați.