FacebookTwitterLinkedIn

Compania Chery Auto (China) a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa. Maşinile vor fi produse în trimestrul al IV-lea la o fabrică pe care producătorul auto japonez Nissan a închis-o în 2021, ajutând la recuperarea unora dintre cele 1.600 de locuri de muncă directe pierdute.

Jochen Tueting, directorul general pentru Chery Europa: „Văd pasul ca o confirmare a angajamentului clar al Chery faţă de Europa. Această decizie dovedeşte că Chery a venit pentru a rămâne”, conform News.ro.

Un eveniment este programat să aibă loc vineri la Barcelona pentru oficializarea înţelegerii.

Spania, a doua cea mai mare țară din Europa producătoare de maşini după Germania, a lansat un plan ambiţios în 2020 pentru a atrage producţia de vehicule electrice şi de baterii în ţară folosind fondurile Uniunii Europene acordate ca ajutor pentru pandemie.

Autorităţile spaniole nu au dezvăluit dacă au oferit ajutor public companiei Chery, deşi guvernul Cataloniei a declarat că va finanţa programe de formare pentru foştii lucrători ai Nissan, pentru a facilita o tranziţie rapidă.