FacebookTwitterLinkedIn

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat că sunt necesare mai multe investiții în combustibili fosili și tehnologii de energie curată pentru a satisface cererea globală. El a avertizat că politicile nerealiste de reducere a emisiilor poluante vor duce la niveluri fără precedent ale inflației.

Arabia Saudită își va crește capacitatea de producție la 13 milioane de barili pe zi până în 2027 de la o capacitate nominală de 12 milioane în prezent și „apoi, Regatul nu va mai avea capacitatea de a crește producția”, a declarat prințul, citat de Reuters.

El s-a adresat la un summit la care au participat SUA și țările arabe, de la Jeddah. Președintele Joe Biden a ținut un discurs în debutul summitului. SUA încearcă să determine Arabia Saudită și partenerii din OPEC să crească producția de petrol, pentru a ajuta la reducerea costului ridicat al combustibililor și la atenuarea celei mai mari inflații din SUA din ultimele patru decenii.

„Adoptarea unor politici nerealiste de reducere a emisiilor prin excluderea principalelor surse de energie va duce în următorii ani la o inflație fără precedent și la o creștere a prețurilor la energie, la creșterea șomajului și la agravarea problemelor sociale și de securitate grave”, a avertizat prințul Mohammed.