FacebookTwitterLinkedIn

Statele Unite vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni, pentru ca țara noastră să creeze un centru de explorare a energiei la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

România urmează să fie prima din regiune care va implementa această tehnologie ce are ca scop îmbunătăţirea acţiunilor pentru prevenirea schimbărilor climatice, a securităţii energetice şi a accesului la energie în întreaga Europă şi în lume, notează RRA.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că implementarea reactorului nuclear modular de mici dimensiuni de la NuScale va avea beneficii dovedite în materie de securitate energetică şi de mediu, prin generarea de energie sigură, stabilă, accesibilă şi curată, fără emisii.

Virgil Popescu: „Am făcut mulţi paşi, iar astăzi suntem gata să anunţăm public că studiul pentru alegerea amplasamentului primului reactor nuclear de mici dimensiuni s-a încheiat.

Am ales cel mai bun loc pentru amplasarea acestuia, este vorba despre vechea termocentrală de la Doiceşti, acolo România va avea primul reactor nuclear de mici dimensiuni.

Următorul pas este designul acestui reactor la faţa locului. Facem acum un nou pas spre independenţa energetică a României”.