FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a obținut autorizația de construire pentru Pleiades Residence, primul proiect rezidențial car-free din Ploiești. Lucrările vor începe până la sfârșitul primăverii.

Pleiades Residence constă în 498 de apartamente și peste 400 de locuri de parcare dispuse într-o clădire supraterană pe trei niveluri. Prime Kapital va dezvolta un amplu proiect de regenerare urbană pe terenul fostei platforme „Uzina 1 Mai”. Complexul va avea acces direct la Prahova Value Centre, centru comercial livrat tot de investitorul sud-african. 

Potrivit companiei, centrul comercial, care a fost deschis în decembrie 2021, va fi extins cu spații de agrement suplimentare, inclusiv restaurante și cafenele în aer liber, care vor avea acces direct la spațiile verzi din cadrul Pleiades Residence. 

Complexul rezidențial va oferi 17 tipuri diferite de unități, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri și penthouse-uri. Data de finalizare a primei faze este estimată pentru finele anului 2023, investiția totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro. 

Proiectat de studioul de arhitectură ADNBA, Pleiades Residence se întinde pe un teren de 18.400 mp, aproape jumătate din suprafață fiind dedicată spațiilor verzi publice, fără acces auto.