FacebookTwitterLinkedIn

Retailerul irlandez de fast fashion Primark a anunțat deschiderea primului său magazin din țară, la ParkLake București, spre sfârșitul acestui an.

Primark a anunțat astăzi planurile de lansare în România prin deschiderea primului magazin, în centrul comercial ParkLake din București. Magazinul va fi deschis spre sfârșitul acestui an și va marca intrarea Primark pe cea de-a 15-a piață la nivel global și pe cea de-a patra piață central și est europeană, după  inaugurarea magazinelor sale din Slovenia, Polonia și Republica Cehă din ultimii ani.

După magazinul din ParkLake, compania are deja planuri de extindere cu un al doilea spațiu în România. La nivel regional, retailerul s-a angajat să deschidă alte patru magazine în Polonia și intenționează să intre și în Slovacia la începutul anului viitor, cu un magazin în Bratislava.

Dar dacă intră doar acum cu magazine în România, Primark colaborează de mult timp cu producători din țară. Numărul acestora este însă în continuă scădere. În 2020, avea 21 de furnizori de manufactură din țară, printre care Alison Hayes Buzău, Etiss Confexim Ploiești, Eurosam New Fashion, Angar Prod, Offensive SRL, Silvana SA și Vagabond Clothing. În prezent, au mai rămas doar șapte producători români pe lista de furnizori a brandului: Docara, Eurosam New Fashion, Romanița, Anuța Marian Daiana SNC, Pearll K&D, Tricotton și Uniconfex.

Primark a fost înființat în Irlanda în urmă cu 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine. Retailerul este cunoscut pentru produse de primă necesitate și articole de modă prețuri convenabile. Oferta include și o selecție de parteneriate cu licențe precum NBA și Disney, precum și gama de produse Primark realizate din materiale durabile sub marca proprie Primark Cares.