FacebookTwitterLinkedIn

Începând de marți, 1 februarie, intră în vigoare noile măsuri de sprijin pentru populație și companii privind plata facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Reprezentanții administrațiilor locale au atras atenția la o întălnire cu membrii guvernului că facturile sunt greu de achitat și că riscă să rămână fără bani pentru alte proiecte în derulare, inclusiv pentru salariile angajaților, notează RRA.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a atras atenţia că există riscul să pierdem bani din PNRR, dacă nu se fac la timp reformele cerute şi cele mai afectate vor fi afectate vor fi autoritățile locale. 

Adrian Teban, primarul orașului Cugir: „În orașele mici și mijlocii presiunea pe bugetele locale este foarte mare, odată cu creşterea. Sigur că municipiile mai mari pot să își permită, la noi presiunea este mai mare și vom vedea. Facturile au venit și de un miliard și ceva de lei pe școală. Facturile, în general, sunt la fel ca la persoanele fizice, foarte mari, s-au triplat.”

Primarii au mai spus premierului că, în viitor nu vor avea bani pentru plata salariaţilor, iar comunele vor rămâne fără angajaţi.