FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Local din Oradea a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea noului stadion, respectiv a noului complex sportiv pe care municipalitatea dorește să-l construiască în apropierea Sălii Polivalente.

Primarul Florin Birta a prezentat problemele întâmpinate și a explicat etapele demarării acestui proiect: „În ianuarie 2021, Consiliul Local vota o hotărâre pentru anularea unui PUZ privind construirea unor locuințe în această zonă. Hotărârea a fost însă atacată în instanță de inițiatorul acelui PUZ, iar instanța a anulat Hotărârea Primăriei privind anularea Planului Urbanistic Zonal. În acest moment, situația se reglementează prin PUZ-ul propus pentru construirea complexului sportiv, în sensul că într-unul dintre articolele sale se menționează că toate prevederile contrare acestui PUZ se anulează. Practic, prin aprobarea PUZ-ului pentru construirea complexului sportiv se anulează vechiul PUZ care prevedea construcția de locuințe în zona respectivă”.

Scopul principal al planului urbanistic a fost corelarea prevederilor urbanistice cu investiția inițiată de municipiul Oradea pentru „Construire Complex Sportiv” cu infrastructura aferentă acestuia.

Noul PUZ vizează un teren în suprafață de 211.664 mp, pe care se propun cinci obiective de investiție: un stadion cu regim de înălțime S+P + 3 R + terasă cu hotel în regim de înălțime S+P+M +2E; Protejarea și punerea în valoare a clădirilor vechi propuse pentru clasare sau protecţie locală; parc și terenuri de sport; Liceu cu program sportiv, cu săli de sport și bazin de înot didactic; Stadion de atletism, construcție în regim de înălțime S+P+E cu pistă de încălzire și tribună.

„Ultimele două obiective depind foarte mult de transferul de proprietate de la Liceul cu program Sportiv, respectiv de la Ministerul Educației către municipiul Oradea. În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Educației, am fost asigurat că Proiectul de Hotărâre de Guvern de care avem nevoie va fi finalizat și supus apoi aprobării.”, a completat primarul Florin Birta.