FacebookTwitterLinkedIn

Fostul președinte republican, Donald Trump, își va face prima apariție din campania sa pentru alegerile din 2024 în statul Carolina de Sud, în 28 ianuarie, potrivit anunțului de marți al șefului campaniei sale.

Doi bine-cunoscuți republicani din Carolina de Sud – senatoarea Lindsey Graham, una dintre cele mai loiale susținătoare ale lui Trump, și guvernatorul Henry McMaster – i se vor alătura lui Trump la momentul anunțului echipei de conducere a campaniei sale în acest stat, potrivit anunțului preluat de Reuters.

Carolina de Sud este unul dintre primele state care a ținut concursuri de nominalizare a candidaților la președinție în America. În 2016, când Carolina de Sud a fost al treilea stat, după Iowa și New Hampshire, victoria lui Trump i-a întărit acestuia poziția de prim candidat republican.

Victoria președintelui democratic Joe Biden în acest stat în 2020 a fost un punct de turnură pentru candidatura sa, iar din acest motiv democrații, cu susținerea lui Biden, iau acum măsuri să facă din Carolina de Sud un stat suport în 2024, în parte pentru că șefii de partid văd Iowa, care a fost în mod tradițional un stat lider în alegeri, ca prea alb pentru a reflecta întregul electorat.

Republicanii au ales să păstreze tradiționalul clasament pentru primele trei state: Iowa, New Hampshire și apoi abia Carolina de Sud.

Doi dintre republicanii din Carolina de Sud – guvernatorul Nikki Haley și senatorul Tim Scott – sunt priviți ca potențiali rivali pentru nominalizarea partidului pentru candidaturile din 2024.