FacebookTwitterLinkedIn

Un cor de voci care prezic un viitor mai luminos pentru cea mai mare economie din Europa, Germania, este de părere că în acest an țara va reuși să învingă recesiunea, pe fondul scăderii prețurilor la energie, potrivit Reuters.

Cele 200 de miliarde de euro oferite drept suport pentru a proteja consumatorii de prețurile uriașe la energie, iarna ușoară până acum și eforturile cetățenilor de a economisi energia au contribuit, împreună, la schimbarea perspectivei sumbre, prezise începând cu vara anului trecut. Acum guvernul Germaniei așteaptă o creștere a economiei de 0.2% în acest an, mult mai optimist decât contracția de 0.4% pe care o estimase în toamnă. Un raport al ministerului economiei care va fi publicat în 25 ianuarie va arăta mai multe detalii în cest sens, iar creșterea din raport estimată pentru anul viitor este de 1.8%, potrivit Reuters.

Cancelarul Olaf Scholz a spus marți că este sigur că Germania va evita recesiunea. “Sunt convins că nu vom intra în recesiune”, a spus acesta pentru Bloomberg TV. “Economia Germaniei va putea, așadar, să continue să se dezvolte”.

Guvernul va revizui și estimările pentru inflație, la 6.0% pentru acest an și la 2.8% în 2024.