FacebookTwitterLinkedIn

Preţurile petrolului au urcat joi cu peste 2 dolari pe baril, respectiv cu peste 3%, în speranţa unei pauze în majorarea dobânzilor din SUA, pe fondul adoptării acordului referitor la creşterea plafonului datoriilor Statelor Unite în Camera Reprezentanţilor.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,25 dolari, sau cu 3,1%, la 74,85 dolari pe baril, notează Reuters.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,49 dolari, sau cu 3,7%, la 68,16 dolari pe baril.

Preţurile au scăzut marţi şi miercuri.

Piaţa petrolului se concentrează pe reuniunea din 4 iunie a OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, care va discuta dacă să reducă în continuare producţia de petrol.

Patru surse din alianţă au declarat pentru Reuters că este puţin probabil că OPEC+ va mări reducerile de aprovizionare la întâlnirea de duminică, în ciuda scăderii preţului petrolului la 70 de dolari pe baril.

Cu toate acestea, unii analişti au refuzat să excludă o altă reducere a producţiei din partea OPEC+, invocând indicii de cerere mixte din China, cel mai mare importator de petrol din lume, şi stocurile de ţiţei în creştere în SUA.