FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile petrolului au scăzut luni cu mai mult de 1% ca urmare a îngrijorărilor legate de creșterea ratelor dobânzilor, economia globală și perspectivele privind cererea de combustibil.

Țițeiul Brent a scăzut cu 91 de cenți, sau 1,11%, până la 80,75 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,17%, la 76,96 dolari pe baril, potrivit Reuters.

Ambele cotații au scăzut cu mai mult de 5% săptămâna trecută, deoarece cererea de benzină din SUA a scăzut față de acum un an, alimentând îngrijorările privind intrarea în recesiune a celui mai mare consumator de petrol din lume.

Pe de altă parte, China a importat pe parcursul lunii martie câte 2 milioane de barili pe zi (bpd) atât din Rusia, cât și Arabia Saudită.

Datele economice slabe din SUA și câștigurile dezamăgitoare ale companiilor din sectorul tehnologic au stârnit îngrijorări privind creșterea și aversiunea la risc în rândul investitorilor, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

Stabilizarea dolarului american și creșterea randamentelor obligațiunilor adaugă, de asemenea, presiune pe piețele de mărfuri, a adăugat ea.

Este de așteaptat ca băncile centrale din Statele Unite, Marea Britanie și Europa să majoreze ratele dobânzilor la începutul lunii mai.