FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile petrolului au crescut miercuri, tranzacționându-se aproape de cele mai ridicate niveluri din aprilie, susținute de datele privind stocurile de țiței și produse petroliere care indică o cerere robustă în SUA.

Cotațiile din contractele futures cu țițeiul Brent cu livrare în octombrie au crescut cu 44 de cenți, sau 0,5%, până la 85,35 dolari pe baril, scrie Reuters.

Țițeiul american West Texas Intermediate cu livrare în septembrie a urcat cu 48 de cenți, sau 0,6%, la 81,85 dolari pe baril.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 15,4 milioane de barili în săptămâna încheiată în 28 iulie, potrivit unor surse din piață care citează cifrele American Petroleum Institute, mult peste estimările analiștilor, de 1,37 milioane de barili.

Aceasta ar fi cea mai mare diminuare a stocurilor de țiței din SUA, conform înregistrărilor care datează din 1982.

Stocurile de benzină au scăzut cu 1,7 milioane de barili, iar stocurile de produse distilate au scăzut cu 510.000 de barili.

Stocurile de țiței au început, de asemenea, să scadă în alte regiuni, deoarece cererea depășește oferta, care a fost afectată de reducerile masive de producție din Arabia Saudită.