FacebookTwitterLinkedIn

Joi, prețul acțiunilor HP Inc a atins un nivel record după ce grupul Berkshire Hathaway Inc, deținut de miliardarul Warren Buffett, a achiziționat o participație de 11,4% în cadrul companiei de IT. Valoarea totală a acțiunilor HP deținute de Berkshire se ridică la aproximativ 4,2 miliarde de dolari.

Berkshire a dezvăluit încă de miercuri seara că deține aproape 121 mil. de acțiuni HP, printre care se numără și cele 11,1 mil. de acțiuni achiziționate în această săptămână, potrivit Reuters. În acest context, acțiunile HP au crescut cu 5,15 dolari (14,8%), atingând valoarea de 40,06 de dolari per unitate.

De obicei, acțiunile companiilor vizate de investițiile grupului Berkshire înregistrează creșteri vizibile de vreme ce aceste tranzacții sunt privite ca o aprobare venită din partea lui Warren Buffett, stimulând, astfel, încrederea investitorilor.

Berkshire nu are obiceiul de a investi în companii de tehnologie. Cu toate acestea, grupul a încheiat anul 2021 cu o participație în cadrul Apple care se ridică la aproximativ 161,2 mld. de dolari. Buffet și-a justificat decizia de investi în Apple susținând că vede potențialul companiei în piața de consum.

Contextul pandemic a stimulat cererea de gadgeturi și echipamente electronice de vreme ce majoritatea activităților profesionale și a celor educaționale s-au desfășurat în mediul online. HP a fost pentru o perioadă unul dintre beneficiarii acestui fenomen, însă, în ultimele săptămâni, acțiunile HP au fost afectate din cauza încetinirii cererii de PC-uri și de diminuarea vânzărilor.

Compania HP, cu sediul în Palo Alto, California, a încheiat luna trecută o tranzacție de 1,7 mld. de dolari prin care a achiziționat producătorul de accesorii audio-video Poly (companie cunoscută în trecut sub denumirea de Plantronics).