FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va merge miercuri la Washington pentru discuții cu președintele american Joe Biden și pentru a se adresa Congresului, în prima sa vizită în străinătate de când Rusia i-a invadat țara la sfârșitul lunii februarie.

Un înalt oficial american a declarat că Biden va anunța un nou pachet de asistență militară de aproape 2 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va include și rachete Patriot pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva atacurilor rusești, notează Reuters.

Vizita lui Zelenski, care fusese organizată în secret până la apariția detaliilor marți seara, este preconizată să dureze câteva ore.

El va discuta cu Biden și consilierii în securitate națională de la Casa Albă, va participa la o conferință de presă comună cu Biden și apoi va merge la Capitol Hill pentru a vorbi într-o sesiune comună a Senatului și Camerei Reprezentanților.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Biden l-a invitat pe Zelenski la Washington „pentru a sublinia angajamentul de lungă durată al Statelor Unite față de Ucraina”.