FacebookTwitterLinkedIn

Satul Rășinari, din Mărginimea Sibiului, a fost ales printre cele mai bune destinații rurale din lume, conform clasamentului oficializat în acest an de Organizația Mondială a Turismului. Pe listă se regăsesc 32 de localități din 18 țări.

Prin obținerea acestui titlu, Rășinari devine membru al rețelei care a fost creată pentru a facilita schimbul de informații, experiențe și de bune practici între satele care dețin aceeași distincție, notează RRA.

Bucur Bogdan, primarul Rășinari: „A fost o surpriză pentru noi, pentru că este un premiu la nivel internațional. Faptul că și noi ne regăsim printre cele 32 care au fost alese este un lucru foarte important pentru noi. Este o localitate așezată la poalele munților, aerul este curat, sunt păduri de brad, avem multe pensiuni, sunt trasee turistice organizate în jurul localității.

De asemenea, respectăm tradițiile și obiceiurile populare. Avem multe activități pe agenda culturală pe care le organizăm de-a lungul întregului an. Oricine ajunge aici are și ce să facă și și ce se vadă.”

Ceremonia de acordare a distincțiilor va avea loc în luna februarie 2023, când vor fi recompensate destinațiile rurale pentru care turismul este o componentă importantă în dezvoltarea locală.