FacebookTwitterLinkedIn

Credit Suisse va continua să-și urmărească strategia prestabilită, în ciuda plecării lui Antonio Horta-Osorio în urma unei anchete interne care a constat încălcării severe ale protocolului intern privind COVID-19. Funcția va fi preluată de Axel Lehmann.

Horta-Osorio a încălcat regulile elvețiene privind COVID-19 în noiembrie, părăsind țara în timpul unei perioade de carantină de 10 zile, potrivit investigațiilor realizate de reprezentanții băncii. De asemenea, acesta a participat în iulie la finala de tenis de la Wimbledon fără a respecta regulile de carantinare ale Marii Britanii.

Plecarea lui Horta-Osorio survine la mai puțin de un an după ce acesta a fost angajat pentru a ajuta banca să facă față problemelor induse de prăbușirea firme de investiții Archegos și insolvabilitatea companiei britanice Greenshill Capital, potrivit Reuters.

Combinate, toate aceste evenimente au dus la pierderi financiare de miliarde de dolari și valuri majore de concedieri la nivelul grupului bancar Credit Suisse. Acțiunile băncii au scăzut cu 1,6% luni, la începutul sesiunii de tranzacționare.

Lehmann, un cetățean elvețian cu peste 30 de ani de experiență în domeniul serviciilor financiare, fost angajat al multinaționalei UBS și al societății de asigurări Zurich Insurance, a declarat că nu sunt planificate schimbări radicale pentru Credit Suisse. El a spus că afacerile cu clienții au rămas excelente, în ciuda ultimelor evenimente, și nu sunt luate în considerare schimbări majore în management-ul băncii.