FacebookTwitterLinkedIn

De câțiva ani, Rolex și-a asumat rolul de co-gazdă la festivitatea de decernare a premiilor din industria cinematografiei, amenajând antecamera din culise. Cu ocazia celei de-a 95-a ediții a Premiilor Oscar, Rolex a abordat noțiunea de „green-room” la propriu, desfășurând un decor tropical în nuanțe de verde.

Brandul Rolex s-a implicat în industria filmului încă din 2017, când a semnat un parteneriat cu Academia de Arte și Științe Cinematografice, cea mai înaltă autoritate din industria cinematografiei, devenind astfel sponsorul oficial al Premiilor Oscar și furnizând în exclusivitate ceasul oficial al Academiei de Arte și Științe Cinematografice. Însă brandul Rolex este autorul din spatele Camerei Verzi de la cea de-a 88-a ediție a Premiilor Academiei din 2016, cu un an înainte de semnarea parteneriatului de susținere a premiilor Oscar.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar este unul dintre cele mai așteptate evenimente anuale, și nu doar pentru a afla care sunt filmele validate drept cele mai bune sau cine sunt actorii premiați, ci și pentru a vedea pleiada de vedete pe covorul roșu.

Însă există o parte a premiilor Oscar pe care publicul o poate vedea doar ocazional: Greenroom, locul în care cei nominalizați și prezentatorii se întâlnesc înainte și după urcarea pe scenă. Este locul în care prezentatorii și celebritățile se „încălzesc”, trag aer în piept și își dreg vocile afectate inevitabil de emoții, înainte să pășească cu încredere pe scenă, și unde primesc primele felicitări după ce intră în posesia râvnitei statuete.

Situat în Dolby Theatre, locul unde premiile Oscar sunt organizate din anul 2002, lounge-ul este o provocare pentru Rolex, care se întrece pe sine de fiecare dată, propunând experiențe imersive și un decor unic pentru Greenroom.

Inspirată de angajamentului mărcii față de conservarea ecosistemelor – parte a inițiativei sale Perpetual Planet, tema din acest an stă sub semnul responsabilității față de mediul înconjurător, sugerată atât cromatic, cât și prin elemente de decor luxuriante, cu specific tropical, pentru a crea un spațiu relaxant și primitor ce omagiază natura.

Tavanul încăperii a fost decorat cu frunze tropicale din sticlă verde, în vreme de pereții au fost acoperiți cu o perdea de „tulpini” de bambus, confecționate din material ceramic, și cu obiecte ornamentale artizanale în culori și forme inspirate de vegetația tropicală, care au „un rol în delimitarea organică a încăperii,” conform spuselor reprezentanților Rolex.

Mobilierul în nuanțe vibrante de verde a fost fabricat la comandă, după modele create de Rolex împreună cu designerul italian de mobilier Paola Lenti, folosind țesături ecologice. De asemenea, în încăperea prețioasă a fost expus la loc de cinste un ceas clasic la fel de prețios, Rolex Oyster Perpetual Datejust 36, devenit un simbol al mărcii.

Cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar a consemnat triumful producției „Everything Everywhere All at Once” (regizată de Daniel Kwan și Daniel Scheinhert). Filmul a obținut cele mai multe statuete, pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, pentru scenariul original (Daniel Kwan și Daniel Scheiner) și montaj (Paul Rogers), pentru cea mai bună actriță în rol principal (Michelle Yeoh), cea mai bună actriță în rol secundar (Jamie Lee Curtis) și cel mai bun actor în rol secundar (Ke Huy Quan).

FOTO: Bart Michiels / Rolex