FacebookTwitterLinkedIn

Nicolae Ciucă a decis înființarea, organizarea și funcționarea Comitetului interministerial în domeniul energiei, având ca principal obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Secretariatul tehnic al Comitetului este asigurat de Cancelaria Prim-Ministrului.

Din Comitet vor face parte reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, Secretariatul General al Guvernului, ministerului Energiei, ministerului Economiei, ministerului Finanțelor și Agenției Națională pentru Resurse Minerale.

“La reuniunile Comitetului participă, în calitate de invitați permanenți, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „OPCOM” — S.A., Bursei Române de Mărfuri — S.A., precum și reprezentanți ai producătorilor, transportatorilor și ai furnizorilor de energie, ai confederațiilor patronale și sindicale, ai structurilor asociative și ai mediului academic”, a anunțat executivul.

Principalele atribuții ale Comitetului sunt stabilirea cauzelor creșterii prețurilor la energie și evidențierea posibilelor soluții aplicabile pe termen scurt, mediu și lung în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Comitetul este condus de un consilier de stat, desemnat prin ordin al șefului Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de președinte.