FacebookTwitterLinkedIn

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe, în ședința de Guvern de joi, să verifice „elementele de preț la carburanți” și a anunțat iminenta aprobare a unei ordonanțe de urgență privind „combaterea acțiunilor speculative”.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de COVID, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern, citat de Antena 3.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Guvernul este obligat să intervină în acest context, adăugând că autoritățile strâng „toate informațiile necesare pentru a lua o decizie”.