FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Premier Energy S.R.L. preia compania Hargaz Harghita Gaz S.A., companie activă pe piața gazelor naturale din România.

Atât Premier Energy, cât și Hargaz Harghita Gaz activează în calitate de distribuitori și furnizori de gaze naturale, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, realizând activități de racordare la sistemele de distribuție a gazelor naturale, mentenanța instalațiilor de racordare etc.

La începutul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia S.R.L. și Alive Capital S.A., devenind, astfel, activ și pe piața energiei electrice din România în calitate de producător de energie electrică alternativă, furnizor și trader. În Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piața distribuției și furnizării de energie electrică.

Hargaz Harghita Gaz S.A. își desfășoară activitatea pe piața gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: proiectarea și executarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, proiectarea și executarea instalațiilor de utilizare a gazelor naturale. Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz S.A. a avut o licență de furnizare a gazelor naturale.