FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile spaniole au distrus săptămâna aceasta 415.000 de plante de cânepă, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, într-o operațiune de desființare a ceea ce poliția a spus că ar fi cea mai mare plantație din Europa.

În jur de 50 de tone de plante erau uscate într-un depozit de procesare a canabidiolului (CBD), un compus care este din ce în ce mai folosit pentru a trata anxietatea, insomnia și alte afecțiuni ușoare. Plantația este situată într-o zonă rurală din nordul regiunii Navarre și se întinde pe 11 câmpuri care au împreună peste 67 de hectare. 

În timp ce vânzarea și consumul de CBD sunt legale în Spania și în majoritatea Europei, legea spaniolă continuă să interzică cultivarea plantelor de canabis pentru orice altceva în afară de uzul industrial, cum ar fi industria textilă sau semințe. Cultivarea de cânepă pentru a o transforma în CBD sau alte derivate rămâne ilegală.

Motivul pentru care plantația a existat până acum este că proprietarul fermei a prezentat-o inițial ca producătoare de canabis pentru uz industrial, dar ulterior poliția spaniolă a aflat că se planificau exporturi masive în Italia și Elveția pentru procesarea CBD.