FacebookTwitterLinkedIn

FIS Children Trophy și FIS RACE sunt două dintre competițiile înscrise în calendarul oficial al Federației Internaționale de Schi (FIS) la care vor participa peste 200 de schiori din întreaga lume și care vor fi organizate în Poiana Brașov.

Ajunsă la cea de-a 5-a ediție, competiția FIS Children Trophy, ce se va desfășura în perioada 1-3 martie 2022, va alinia la start un număr de aproximativ 100 de sportivi schiori, fete și băieți, din categoriile U14 și U16, din țări precum Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban, Georgia, Brazilia, Argentina sau Ucraina.

De asemenea, în perioada 22 – 25 februarie 2022, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov organizează competiția FIS RACE.

La această competiție și-au anunțat prezența schiori de top, de peste hotare, precum: Benjamin Szollos – Ski Team Israel, Jan Rechtenberg –  Ski Team CzechRepublic, Isac Hedstroem – Ski Team Sweden, Nikolaos Mavropoulos – Ski Team Greece sau Kristian Pavelka – Ski Team Slovakia.

„Încercăm ca prin buna organizare a acestor evenimente sportive să creăm un cadru propice pentru a primi de la Federația Internațională de Schi dreptul de a organiza competiții de clasă cum ar fi Cupa Europei”, spune Dan Ghiță, președintele Comitetului de Organizare FIS Children Trophy și FIS Race.

Cheia succesului, explică și Ștefan Țînț, principalul promotor al evenimentului, recunoscut în mediul de afaceri local ca „milionarul discret” care a adus brandul Husqvarna în România și care deține Teleferic Grand Hotel, este sponsorizarea din partea firmelor private care fac posibilă organizarea acestor evenimente.

„În 2022, am reușit să strângem sponsorizări în valoare totală de 105.000 de euro din sectorul privat. Aceste companii, inclusiv firma pe care eu am adus-o în România, respectiv Husqvarna, nu fac acte de caritate. Ele vor să își asocieze imaginea cu ceea ce facem noi și ne ajută să mergem mai departe. În total, în cei cinci ani de când organizăm aceste competiții, am reușit să obținem aproape 500.000 de euro pentru promovarea acestor evenimente”, a punctat Ștefan Țînț.  

La rândul său, Dan Ghiță, președintele Comitetului de organizare FIS Children Trophy și FIS Race, a recunoscut pentru Forbes România că organizarea unor astfel de competiții costă aproximativ 245.000 de euro, inclusiv sponsorizările private în valoare de 105.000 de euro, însă aportul acestora adus turismului local este unul extrem de pozitiv.

„Stațiunea Poiana Brașov se bucură de un aport de imagine fiind inclusă acum pe harta competițiilor internaționale la schi alpin. Ne dorim ca stațiunea noastră să devină cu adevărat una <a celor 4 anotimpuri> și plecând de la schi și snowboard să ajungem la drumeții și biciclete pe trasee spectaculoase. Pornim ca ambasadori în sporturi de iarnă și competiții internaționale de schi alpin, dar nu ne limităm la acestea. Ținta noastră imediată este legată de turiștii din România, Europa de est și Centrală, familii care doresc să se inițieze în schiul alpin sau care deja au atins un nivel mediu de pregătire”, a punctat pentru Forbes România, Dan Ghiță.

Anul trecut, pentru organizarea FIS SES – Small Evolving Ski Nations în România, Federația Internațională de schi a alocat pentru prima dată 15.000 de euro.