FacebookTwitterLinkedIn

Brio, platformă ed-tech pentru măsurarea performanței educaționale, este evaluată la 5,5 milioane de euro și anunță deschiderea unei noi runde de investiții prin intermediul SeedBlink.

Noua rundă de investiții este condusă de afaceriștii Horia Manda și Valentin Tăbuș, parteneri în AXXESS Capital, care au investit 550.000 de euro, devenind acționari ai Brio.

Membrii Brio Syndicate, care dețin deja calitatea de acționar, și-au exercitat dreptul de preempțiune la investiții înaintea deschiderii ofertei publice. Astfel, după exercitarea acestui drept, valoarea disponibilă pentru oferta publică este de 150.000 de euro.

Reprezentanții companiei spun că finanțarea corespunzătoare acestei runde va fi destinată, în primul rând, consolidării produsului pe piața românească, prin dezvoltarea unei platforme SaaS ce va acoperi în totalitate nevoile de testare și evaluare ale oricărei instituții de învățământ. În al doilea rând, investiția va fi dedicată dezvoltării și lansării externe a produsului de învățare prin testare pe care Brio îl dezvoltă utilizând algoritmi de generare programatică de itemi și Artificial Intelligence.

În septembrie 2020, Brio a lansat pentru prima dată o rundă de finanțare pe platforma de investiții in startup-uri tehnologice europene SeedBlink, când a reușit să depășească ținta inițială propusă înainte de finalizarea campaniei și să adune o finanțare de 285.000 de euro.

Avizat de Ministerul Educației și Cercetării, Sistemul de Testare Brio este conceput pe baza programei școlare din România. Platforma oferă teste pentru materii precum Matematică, Limba Română și Istorie, dar și de Literație (alfabetizare funcțională) și Literație Digitală. Aceasta este folosită în prezent de peste 100.000 de utilizatori și înregistrează peste 3.000 de abonamente active și sute de mii de teste.