FacebookTwitterLinkedIn

Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că piața de asigurări din România a crescut în 2021 cu aproximativ 24%, cea mai mare creștere consemnată în ultimii ani. Cristian Roșu a precizat că aceste date încă nu sunt auditate.

Piața asigurărilor a depășit șocul falimentului City Insurance și este posibil ca, în acest an, să fie depășite complet efectele negative ale acelui eveniment, a precizat Cristian Roșu.

Cristian Roșu: „Cei doi factori importanți în această evoluție au fost constituiți de asiguratori și de brokeri. Evident că lucrurile pot să fie și separate dar se vede din activitatea celor două structuri ale acestei piețe că unii fără alții nu pot să aducă și să ajungă la nivelurile scontate de fiecare și de noi toți la un loc. Provocările pe care le-am avut pe parcursul anului 2021 au fost multiple: am trecut prin perioade de creșteri, de descreşteri, de crize, unele create poate artificial, altele care nu au fost create artificial, dar pe care cu toții am reușit să le traversăm, și aici trebuie să remarc că asigurătorii au avut o înțelegere deosebită pentru absorbția șocului creat de ieșirea de pe piață a celei mai mari companii la acel moment City Insurance”, conform Rador.