FacebookTwitterLinkedIn

Compania olandeză Photon Energy a început construcția celei de-a doua centrale fotovoltaice din România, care va avea o capacitate de producție de 4,7 MWp, în cadrul proiectului de energie solară cu o putere totală de 32 MWp.

Potrivit reprezentanților, modulele solare vor livra anual aproximativ 6,8 GWh de energie regenerabilă către rețeaua deținută de Distribuție Energie Electrică România, energie care va fi vândută pe piața liberă. Noua centrală electrică este planificată să fie dată în exploatare în al patrulea trimestru al anului 2022.

Suntem foarte încântați să continuăm lucrările în România, una dintre piețele noastre cheie din Europa Centrală și de Est, executând strategia noastră de dezvoltare, așa cum am anunțat în Orientarea financiară din 2022“, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Centrala de la Aiud marchează un alt pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la sfârșitul anului 2022. Numai aceste noi active ne vor extinde portofoliul IPP (producător independent de energie) la peste 120 MWp până la sfârșitul anului.”

Situată în apropiere de Aiud, în județul Alba din România, centrala electrică se va întinde pe 6,6 hectare de teren și va fi echipată cu aproximativ 8.700 de panouri solare.

În prezent, Photon Energy Group dezvoltă proiecte de centrale fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 236 MWp, dintre care 115 MWp sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare. Centrala va fi deținută și operată de Holloway Solar S.R.L., o companie înființată în scop special, deținută în întregime de Photon Energy Group. La punerea în funcțiune a acestei centrale, compania va deține în portofoliul său IPP și va exploata 90 de centrale solare cu o capacitate de producție combinată de 102,3 MWp. O capacitate combinată de 90 MWp va fi vândută ca energie electrică curată fără subvenții direct pe piața de energie.

Vezi și Photon Energy începe construcția unei centrale fotovoltaice în Arad.

“Pe baza previziunilor privind prețul energiei pentru restul anului 2022, Compania își confirmă din nou orientările financiare de creștere a veniturilor consolidate în 2022 la 65,0 milioane de euro, de la 36,4 milioane de euro în 2021, reprezentând o creștere de 78,8% față de anul anterior, conducând la o creștere a EBITDA la 18,0 milioane de euro, de la 9,6 milioane de euro în 2021 (+87,8% față de anul anterior)”, potrivit sursei citate.